TVN.HU Súgó: Piramis

Ha a Piramis játékkal szeretne játszani, kattintson az ikonjára a neve alatt a játékok menüjében.
A játék megkezdéséhez kattintson a "Start" gombra.
A játék ablak:
  1. Talon, a hátlapra kattintva lapozhat a következő kártyára
  2. Láthatja az aktuális kártyát
  3. A legalsó sor az aktuális
  4. Bónusz pontokat kaphat, ha egymás után több kártyát le tud venni, vagy ha eltalálja a Kisebb/Nagyobb kérdést az új sor megkezdése elején
  5. Láthatja a Pontjait

A játék menete:
Az aktuális kártyához képest 1 értékkel kisebb vagy nagyobb kártyát leveheti a legalsó, aktuális sorból. Ha nem tud mit levenni, akkor a talonbol húzhat új lapot. A lapozás -1 pont, ha 0 pontja van, akkor viszont nem lesz minusz pontja. Amennyiben egy sor elfogy teljesen, a közvetlenül fölötte lévő is elérhetővé válik, ekkor kap egy kérdést a jobb szélső, és az aktuális kártyára vonatkozoan, meg kell tippelnie, hogy a lefordított kártya kisebb vagy nagyobb-e, mint az aktuális. Ha eltalálja, vagy pont ugyanakkora, esetleg ha az aktuális kártya Ász, akkor megkapja a bónusz pontot. Ha egymás után több kértyát le tud venni, akkor a sortól függően bónusz pontokat kap. Minél feljebbi sorban tart, annál több pont jár a kártyák levételéért.
A játék addig tart, amig van még levehető kártyája, és el nem fogy a talon, vagy ha le tudja bontani a piramist teljesen. Amikor a játék véget ér, a megszerzett bónusz pontokat átszámoljuk a pontjai közé, majd a "Tovább" gombra kattintva visszakerül a játékok menüjébe. 

Vissza a Tartalomjegyzék -hez.